BAKAN ÖZER, BAKÜ TÜRK ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETTİ  
BAKAN ÖZER, BAKÜ TÜRK ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETTİ

BAKAN ÖZER, BAKÜ TÜRK ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Azerbaycan temaslarının ikinci gününde Bakü Türk Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Burada okul yöneticileri ve öğretmenlere hitap eden Bakan Özer, Azerbaycan ile iş birliklerini geliştirme ve güçlendirme adına yaptıkları ziyaretler kapsamında Bakü Türk Anadolu Lisesinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
Öncelikle okul yönetimine teşekkür eden Özer, lisenin başarılarından Millî Eğitim Bakanlığı olarak gurur duyduklarını dile getirerek lisenin daha iyi noktalara taşınması için her türlü imkânın seferber edileceğini kaydetti. Özer, "Bakü Türk Anadolu Lisesi, sadece akademik başarısı güçlü öğrenciler yetiştirmiyor; aynı zamanda kültürünü, tarihini ve coğrafyasını bilen öğrenciler yetiştiriyor." dedi.
 
"Tüm deneyimlerimizi paylaşarak eğitimi çok daha iyi noktaya taşıyacağız"
Azerbaycan'a bir yurt dışı ülke olarak bakmadıklarını vurgulayan Bakan Özer, "Mevcut ilişkilerimizi değerlendirelim ve çok daha güçlü bir şekilde bu ilişkilerimizi özellikle Cumhuriyetin ikinci yüzyılında çok daha güçlendirerek yolumuzda ilerleyelim." diye konuştu.
 
Özer şöyle devam etti: "Her alanda güçlü iş birliği için bu ziyaret dönüm noktası olacak. Millî Eğitim Bakanlığı olarak her türlü desteği vererek ilişkilerimizi çok daha iyi noktaya taşıyacağız. Ben inanıyorum ki yeni yüzyıl Türkiye yüzyılı, Türk yüzyılı olacaktır. Bu yüzyılın şekillendirilmesindeki en önemli etki de eğitimdir. Onun için eğitimle ilgili tüm deneyimlerimizi paylaşarak çok daha iyi noktaya taşıyacağız. İki ülke, sadece bölgesinde değil; dünyada sözü dinlenen, sadece ekonomik başarılarıyla gündeme gelen değil, merhametiyle, rahmetiyle, mazlumların yanında yer almayla ve barışla dünyaya şekil veren iki ülke olacaktır. Sizlerin de bu sürecin birer neferi olarak katkı vereceğinizden hiç şüphem yok."
 
Konuşmasında, okulun fiziki şartlarının iyileştirilmesi noktasında söz veren Bakan Özer, 2023 yılının Bakü Türk Anadolu Lisesi için kritik bir yıl olacağına işaret etti. Özer; lisenin daha kapsamlı, 2 bin 508 öğrencinin yer aldığı değil, 5 bin öğrencinin, 10 binlerin yer alacağı güçlü bir kampüs olarak yoluna devam edeceğine inandığını bildirdi. Özer, "Fiziki mekânı güçlendirirsek lise hem öğrenci kapasitesini genişletme hem de farklı etkinlikleri de bünyesinde barındırabilmeyle ilgili büyük açılımlar yapabilme imkânına kavuşmuş olacak." değerlendirmesinde bulundu.
 
Tablet ihtiyacını Ankara'ya haber verdik ve bir gün içerisinde buraya ulaşmasını sağladık
Dün Büyükelçilikte okul yönetimi ile görüşmesinde ısrarla neye ihtiyacın olduğunu sorduklarını anlatan Bakan Özer, "Buradaki öğretmenlerimizin tablet ihtiyacı olduğunu öğrendik. Hemen Ankara'ya haber verdik ve bir gün içerisinde buraya ulaşmasını sağladık. Şimdi bu tabletleri sizlere dağıtabileceğiz. Burada bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah el ele vererek okulumuzu çok daha iyi noktalara taşıyacağız." bilgisini paylaştı.
 
Öğrenci ve öğretmenlerle sohbet ederek yetkililerden bilgi alan Bakan Özer, programın sonunda talepleri dinledi. Öğretmenler, öğretmenlik meslek kanunu ve yaptığı katkılardan dolayı için Bakan Özer'e teşekkür ederek, başöğretmenlikte bekleme süresine ilişkin bir değişiklik yapılıp yapılmayacağını sordu. Özer soruya, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikte bekleme süresini düşürmek için yasal düzenleme gerektiğini ve bunun için çalıştıklarını belirterek yanıt verdi.
 
Bakan Özer, daha sonra TMV Uluslararası Maarif Okullarını da ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi, okul yöneticilerinden bilgi aldı.
 
Özer, TMV'nin kurulduğu tarihten itibaren her geçen gün kapasitesini artırarak tüm dünyada Türkiye'yi temsilen başarılı eğitim hizmeti verdiğini dile getirdi.
 
TMV'nin 67 ülkede 427 okulda 50 bine yakın öğrenciye eğitim verdiğini aktaran Özer, "TMV'nin Azerbaycan'da da bulunmasının çok sembolik anlamı var. TMV'nin Azerbaycan'da bulunmaması çok büyük eksiklikti. Bu eksikliğin giderilmesinden çok büyük memnuniyet duyuyorum. İnşallah her geçen gün daha da büyüyerek ve kapasitesini artırarak Azerbaycan eğitim sisteminin niteliğinin artırılmasına çok önemli katkı sağlayacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.
 
"Deneyimlerimizi Azerbaycan'la paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz"
Ardından gazetecilere açıklama yapan Mahmut Özer, iki ülke arasında eğitim alanındaki işbirliğini daha iyi bir noktaya taşımak için kapsamlı çalışma yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:
 
"Biz, 19 milyon öğrencisi, 1,2 milyon öğretmeniyle devasa bir eğitim sistemine sahibiz. Okul öncesinden mesleki eğitime, öğretmen yetiştirmekten dijital platform oluşturulmasına kadar çok önemli deneyimimiz var. Bu deneyimlerimizi her geçen gün ilişkilerimizi güçlendirdiğimiz Azerbaycan'la paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle mesleki eğitimde yeni bir açılım yapmak için tüm arkadaşlarımızla buradayız."
 
Özer, Azerbaycan'da 72 meslek lisesi bulunduğunu ifade ederek, "Buradaki tüm meslek liselerini 1 ay içerisinde Türkiye'deki en iyi meslek liseleri ile eşleştireceğiz. Bu kapsamda öğrenci ve öğretmen mübadelesini artıracağız ve Azerbaycan'daki meslek liselerinde eğitim veren 3 bin öğretmenin tamamını mesleki gelişim eğitiminden geçireceğiz. 72 meslek lisesinin tamamının altyapısı için de her türlü desteği vereceğiz." değerlendirmesini yaptı.
 
Bakan Özer, Türkiye Maarif Vakfı Okulları ziyaretinden sonra Bakü Avrupa Lisesine giderek incelemelerde bulundu, ardından da Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının (T3 Vakfı) kurduğu Bilim Bakü Merkezini ziyaret ederek bilgi aldı. 
 
Özer, daha sonra STEAM İnovasyon Merkezi'nde de incelemelerde bulundu. 
 
Ziyaretlerde Bakan Yardımcıları Petek Aşkar ve Sadri Şensoy, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Ünsal, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Murat Süt, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ile Bakü Eğitim Müşaviri Ali Rıza Altunel de hazır bulundu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.